Asbjørns klimakalender

Klikk på Asbjørn for å se hans egenkomponerte julekalender.

Bakgrunn

I 2008 ønsket Klimaløftet å bruke julen som en anledning til å inspirere til klimavennlige tiltak. I tillegg visste Klimaløftet at de måtte ta nye grep for klimakommunikasjonen, og ønsket å spille på humor og følelser, og snakke både til hjerne og hjerte – for å vekke folks klimaengasjement.

Kreativ løsning

Løsningen ble Asbjørn Brekkes klimakalender. Espen Eckbos figur Asbjørn Brekke ivrer etter å bidra til et lavutslippssamfunn, og  å dele klimatips med befolkningen.

Gjennom sin egenkomponerte julekalender delte Asbjørn 24 klimatips med det norske folk fra sin videoblogg på www.asbjornsklimakalender.no fra 1. til og med 24. desember. På en varm og humoristisk måte viste Asbjørn Brekke hvordan han tilnærmet seg klimaspørsmålene i sin hverdag.

På kampanjesiden ble det lagt ut utfyllende fakta og informasjon som supplement til tipsene. Her er et par eksempler på tips:

Luke 7 – Gå og sykle

30% av all bilkjøring i Norge er turer på under tre kilometer. Lar alle bilen stå på disse turene, sparer vi atmosfæren for CO2 tilsvarende 1/3 gasskraftverk. Dessuten blir vi i bedre form og sparer nærmiljøet for forurensende utslipp fra en kald bil.

Luke 17 – Sparedusj

Bytter du ut dusjhodet du har i dag med en sparedusj, sparer du både energi, klimagasser og penger. I følge Enova sparer du omtrent 1000 kroner i året ved å sette inn en sparedusj, hvis du dusjer 10 minutter hver dag.

Resultater

Asbjørns klimakalender ble en publikumsfavoritt. Videoene fikk mer enn 1.2 milloner streaminger, og ble den mest besøkte nettsatsingen i Norden i 2008. Det ble opprettet egne fan-grupper på Facebook og biip.no. Fangruppen på biip.no ble den mest populære gruppen i desember.

Asbjørns klimakalender ble eksponert i TV2s Lille Nøtteaften, Grosvold og nyhetsbildet for øvrig. Til og med Se & Hør.

Klikk her for å se alle episodene av Asbjørns klimakalender på Youtube.

Presseklipp