Asbjørns klimavettregler

Bakgrunn

Klimaløftet ønsket å sette klimaspørsmål på dagsorden på en humoristisk og overraskende måte, og minne folk på de enkle handlingsalternativene som finnes. I tillegg ønsket de å fortelle at det finnes en nettside med nyttig og lett tilgjengelig informasjon om enkle handlingsvalg som bidrar litt til at det blir mindre klimagasser i verden.

Kreativ løsning

Som er forlengelse av kampanjen ”Asbjørns klimakalender” som gikk julen 2008, ble Asbjørns klimavettregler til, påsken 2009.

Asbjørn Brekke var fortsatt bekymret for klimaet og opptatt av hvordan han kan redde Moder Jord. Inspirert av Fjellvettreglene tok han for seg de ni viktigste klimareglene og testet hvordan de fungerte i praksis. Hver dag delte han sine tips fra sin videoblogg. Asbjørns klimavettregler ble også vist som promo på TV2. På nettsiden ble det gjennomført en konkurranse der folk ble invitert til å sende inne sine egne klimatips. Temaene var energisparing, bilkjøring, klimakvoter og kildesortering.

Asbjørns klimavettregler ble gjennomført i samarbeid med Enova.

Resultater

Om lag 80 % så promoteringsfilmen 2 ganger eller mer på TV2, og de ni filmene fikk 250.000 visninger på nett i løpet av kampanjeperioden. Konkurransen på nett fikk 1300 bidrag, og kampanjen ble også eksponert på Senkveld.

Presseklipp